Изпращане до 24 часа
Безплатнa доставкa при поръчки над 59 лева!
-

Политика за Поверителност

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:

 

„Евробалкан – ВП“ ЕООД
ЕИК: 115775535
ДДС: BG115775535
Седалище и адрес на управление: с.Браниполе, м-ст Чиирите
МОЛ: Владимир Панов
Лице за контакти: Саша Жухова
Телефон: 0898 343 177
E-mail: [email protected]
Уебсайт: www.donnaforte.bg

 

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни:

Комисия за защита на личните данни
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

 

Настоящата Политика важи за уебсайта и услугите на „Donnaforte.bg“ и има за цел да разясни как използваме всички лични данни, които ни предоставяте при посещение и поръчка на сайта ни, чрез имейл, съобщение (Фейсбук, СМС, Вайбър и други), телефон или по друг начин приет от двете страни.

При възникнали въпроси, контакта с Нас е на 0898 343 177 или на имейл [email protected], като в заглавието напишете DATA REQUEST /Искане на данни/.

 

Можете да се свържете с Нас и ако искате да изтрием информацията за Вас (правото да бъдеш забравен), ако искате да промените грешно въведена информация или да Ви изпратим всичката информация, която имаме събрана за Вас.

Стремим се да отговаряме възможно най-бързо и в срок упоменат в закона.

 

„Евробалкан – ВП“ ЕООД е администратор на лични данни по смисъла на чл.4, § 7 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент.

Основание за Събиране, Обработване и Съхраняване на Лични Данни

„Евробалкан – ВП“ ЕООД събира и обработва вашите данни на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно поради: изрично получено съгласие от Вас като клиент; в изпълнение на задълженията ни по договор с Вас; с идеята за спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Нас; и за целите на легитимните интереси на „Евробалкан – ВП“ ЕООД или на трета страна.

  • Ние полагаме всички усилия в границите на разумното, да обработваме вашите данни добросъвестно, прозрачно и законосъобразно.
  • Ние полагаме усилия да обработваме само данни, които са нужни за нормалното и безпроблемно протичане на процеса на разглеждане на сайта ни и поръчката през него.
  • Ограничаваме до минимум периода, за който държим личните ви данни спрямо различните законови изисквания.
  • Съхраняваме данните ви по сигурен начин.

 

Видове Данни и Тяхната Цел

„Евробалкан – ВП“ ЕООД, обработва и събира данни като Име и Фамилия, Адрес за доставка, Телефон, имейл, продуктови предпочитания. В по-специални случаи, ако примерно Вие решите да упражните правата си упоменати в Регламента за личните данни, ще изискаме от Вас допълнителна информация, като ЕГН и адрес за кореспонденция.

Ние също така обработваме и събираме данни, когато Вие се регистрирате или ползвате сайта ни; поддържате профил в него; контактувате с нас писмено, лице в лице или по телефона.

Данните, които събираме са с няколко цели:

  • Използването и посещаването на сайта ни и предоставянето на пълна функционалност при неговото ползване;
  • Идентифициране на Клиент при продажбата на продукт и съответно осъществяването на доставката до Клиента;
  • Разрешаването на проблеми при връщания, подмяна и рекламации и за нужда да разрешим оплаквания получени от Клиента;
  • Поддържане на вашия профил;
  • Маркетингова дейност;
  • Статистически цели;
  • Счетоводни нужди включително и за изпълнение на нашите задължения към НАП и други държавни и общински органи;
  • При упражняване на права по Регламента от страна на Клиента и при поддържането на регистър на нарушенията във връзка със споменатия регламент.

Имена, електронна поща, адрес, телефон, предпочитания за продукт: се събират с цел да осъществим връзка с Вас; да приемем поръчката Ви и да изпратим потвърждение или друга информация свързана с магазина ни; да Ви регистрираме като потребител; и в редките случай, в които има проблем с поръчката Ви, които трябва да разрешим (рекламация, връщане и/или замяна. Тези данни се събират на основание преддоговорни отношения, сключване и изпълнение на договор – чл. 6, § 1, от Регламента.

Имена, ЕГН, адрес за кореспонденция и друга информация изисквана от закона: се събират в случайте, когато упражнявате правата си обяснени в Регламента за Личните Данни и при поддържането на регистър от наша страна на нарушенията във връзка с Регламента. Тези данни се събират на основание Законово задължение – чл. 6, § 1.

Ние не събираме данни за пол, етнос, сексуална ориентация, политическа или религиозна принадлежност. „Евробалкан – ВП“ ЕООД не извършва автоматизирано вземане на решения с данните Ви.

 

За Какъв Срок Съхраняваме Данните

Ние съхраняваме данните Ви за срок не по-дълъг от необходимия. Това е различно за различните видове данни. Някой, като например данните от извършена поръчка се съхраняват за срок от 10 години поради данъчни и счетоводни изисквания. Други, като някой тракери и бисквитки могат да изчезнат и след няколко дни или дори при затваряне на браузъра Ви. Прочетете повече за бисквитките и тракерите, които ползваме в нашата Политика за Ползване на Бисквитки .

 

Предоставяне на Данни на Трети Страни

По някога може да се наложи част от данните Ви, в определени случай, да бъдат предоставени на трети страни, с които „Евробалкан – ВП“ ЕООД има договорни отношения като: доставчици на куриерски услуги, счетоводители и счетоводни кантори, юристи. Може също така да се наложи да предоставим данни за продажбите ни при данъчни проверки или при получени съдебни призовки.

Ние сме направили всичко по силите си да се уверим, че съответните трети страни проявяват същото внимание и законосъобразност при обработката на личните данни на Нашите клиенти.

 

Сигурност

Ние полагаме разумни грижи за сигурността на нашият сайт и информацията, в това число личните Ви данни, която той събира.

Всички наши сайтове имат SSL сертификат, което значи че всичката информация, която бива въведена в сайта ни (включително лични данни и информация за плащания), е защитена чрез криптиране. Използваме защитни стени (firewalls), контрол на достъпа, разделяне на услуги, криптиране и силни пароли, които спомагат за запазването на надеждността на сигурността, наред с другите мерки.

 

Плащанията ни се обработват от трети страни, като куриерски фирми. На практика това означава, че Вашите плащания не минават през Нас, а се предават сигурно на доставчици, които специализират в плащания. Смятаме, че това е един от най-добрите начини за защита на Вашите данни.

 

Нашите усилия да запазим Вашата информация сигурна, са разбира се едната страна на монетата. За това бихме искали да помолим всички Наши клиенти да прилагат практики за сигурност като: да не споделяте пароли и данни за вход с други хора, да внимавате при ползването на непроверени публични източници на безжичен интернет и други ежедневни мерки за сигурност.

 

Връзки към Други Сайтове

В зависимост от избраният метод на плащане по някога вие може да бъдете пренасочени към съответния портал за извършване на плащания като PayPal. Тези сайтове имат собствена Политика на Поверителност, с която е добре да се запознаете. Ние не носим отговорност за трети страни.

 

Съгласие за Маркетингови Съобщения

Когато се регистрирате за нашите услуги, Ние Ви даваме възможност да се съгласите да получавате маркетингови съобщения от Нас, така че, от време на време да ви изпращаме информация за продукти и услуги, които са Ви интересни. Ако сте се съгласили да получавате маркетингова комуникация и искате да се откажете, може да кликнете върху бутона за отписване в имейлите, които ще ви изпратим или да ни изпратите имейл с молба да прекратим пращането на бюлетини.

 

Имайте предвид, че Ние ползваме трети страни като МейлЧимп, при доставката на информационните Ни бюлетини.

 

Бисквитки и Тракъри

Използваме бисквитки и тракъри за няколко цели, посочени по-долу. Когато посетите за пръв път нашия уебсайт, известие за бисквити се появява в долната част на монитора Ви. В него Ви молим да приемете нашите условия, които включват бутон за съгласие и връзка към нашата Декларация за Поверителност. Ако смятате, че сме събрали данните Ви неправомерно, моля, свържете се незабавно с Нас, за да ги премахнем.

 

Бисквитките са малки файлове, които се съхраняват от Вашето устройство или от браузъра Ви при посещението на даден сайт. Има няколко вида бисквитки – едни идват директно от Нашия уебсайт, други – от трети страни. Бисквитките стоят на устройството, браузъра Ви, различни периоди от време. Някои изчезват в рамките на сесията Ви, при затваряне на уеб браузъра. Други са постоянни и се съхраняват на устройството Ви, докато бъдат изтрити от Вас или докато изтече техният зададен срок.

 

Видовете бисквитки, които ползваме спрямо тяхната цел:

  • Управление на влизания и автентикация: Бисквитките са важна част от някои от процесите на сайта ни. Те се запазват на компютъра Ви, като част от проверката на сесиите. Ние не използваме тези бисквитки за маркетингови цели или събиране на друга информация, но ако ги деактивирате, може да откриете, че някои части от уебсайта ни не работят и не можете да ползвате пълната му функционалност.
  • Анализ: Използваме бисквитки и тракъри, за да съберем информация за начина, по който използвате нашия уебсайт, от кои уебсайтове идвате на нашия уебсайт и други ключови маркетингови данни. За тази цел използваме инструменти като Google Analytics, тук можете да прочетете за техните бисквитки.
  • Маркетинг: Можем да използваме бисквитките и тракърите, за да таргетираме посетителите на нашия уеб сайт с рекламни цели. Може да Ви таргетираме в Facebook, използвайки Facebook пиксел или да използваме рекламни тракъри на Google. Това са услуги от трети доставчици и Ние всъщност не държим лична информация за Вас в тези случаи.

Можете да прочетете повече за бисквитките и тракърите, вашата поверителност и как да блокирате или изтривате бисквитки, като посетите документацията на софтуера на вашия уеб браузър, например тук е документацията за Mozilla Firefox.

 

Като кликнете върху Приемам на известието ни за бисквитки и впоследствие използвате нашия уеб сайт, приемате тези бисквитки, но можете да се свържете с Нас по всяко време за помощ, ако промените решението си.

 

Вашите Права

В съответствие със закона, вие имате следните права, които не са абсолютни, а следват определени правила:

  • Право на достъп до данните Ви;
  • Право на коригиране на неточни данни;
  • Правото да бъдете забравени, т.е. данните Ви да бъдат изтрити;
  • Право на ограничаване на обработването;
  • Право на преносимост на данните;
  • Право на възражение срещу обработването.

Ако искате да упражните някое от гореизброените си права, можете да направите това в рамките на закона, и по някои от следните начини: по имейл на посочения ни имейл за контакти или с заявление изпратено до посочения ни адрес. В случайте на изпращане по е-мейл, съгласно закона, трябва да се подпишете с валиден електронен подпис, а в случайте на изпращане по пощата, заявлението Ви трябва да е подписано и нотариално заверено, за да можем да установим самоличността Ви по безспорен начин. В имейла или писмото Ви, молим да включите – трите си имена, ЕГН, адрес, предпочитана форма за контакт и описание на проблема Ви, придружено от кратко описание на предпочитани действия от Ваша страна, които Ние да предприеме.

 

Междувременно, разбира се, Вие имате право и да се обърнете към компетентните органи като Комисията за Защита на Личните Данни.

 

Промени в Политиката

От време на време е възможно да правим промени по настоящата Политика и запазваме това си право. Въпреки това, ако има промени в начина, по който използваме личните Ви данни, ние ще ви уведомим, като публикуваме промените на сайта ни и изрично потърсим Вашето съгласие.

 

Последното обновление на тази Политика е направено на 13.05.2019.

Радваме се, че сте успели да стигнете до края на нашата Политика, тъй като сме наясно, че не е от най-вълнуващите четива. Искаме да Ви уверим, че се отнасяме към личните Ви данни така както бихме искали други да се отнасят с тях. Ако имате въпроси към нас или има нещо, което Ви притеснява и спира от това да поръчате, не се колебайте да се свържете с нас, ще се опитаме да помогнем с каквото можем.